Nordic Fish on ostanut Kalaneuvos OY:n koko osakekannan

Suomalainen perheyritys Nordic Fish Oy on ostanut kalanjalostukseen erikoistuneen Kalaneuvos-konsernin. Nordic Fish Oy:n takana on Hukkasen yrittäjäperhe, Kalaneuvos Oy:n ovat omistaneet kalatalousneuvos Veijo Hukkanen ja Toni Hukkanen.

Kalaneuvos on Pohjoismaiden suurin kalansavustaja. Nordic Fish on Suomen ja Ruotsin suurin kirjolohen kasvattaja ja EU:n suurin kirjolohen mädin tuottaja.

”Yhdistyminen tukee ja selkeyttää yritystemme kasvustrategiaa ja tavoitetta tulla yhdeksi Pohjois-Euroopan vahvimmista kirjolohijalosteiden tuottajayrityksistä. Uskomme vahvasti kala-alaan, sillä kalatuotteiden kysyntä jatkaa maailmanlaajuista kasvuaan mm. tuotteiden terveellisyyden, hyvän maun ja alhaisten ympäristövaikutusten vuoksi. Kotimaisen merikasvatetun kirjolohen hiilijalanjälki on hyvin alhainen, vain 3,7 kg CO2-ekv/kg fileetä”, kertoo Nordic Fish:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Hukkanen ja jatkaa “Konsernien yhdistyminen on jatkumoa yritysostojen kasvattamassa kokonaisuudessa ja niiden yhteensovittamisessa”.

Nordic Fish on ostanut Kalaneuvoksen osakekannan 100 prosenttisesti ja laajentaa näin toimintansa myös kalanjalostuksen toimialalle. Kaikki Kalaneuvos -konsernin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Oman kalankasvatuksen, merkittävän jalostuskapasiteetin ja modernin tuotantolaitoksen ansiosta Nordic Fish tulee vastaamaan kalatuotteiden kasvavaan kysyntään. Tuleva Nordic Fish -konserni on Euroopan kala-alan suurimpien yritysten joukossa ja Suomen suurin kala-alan toimija. Nordic Fish on investoinut jatkuvasti laajentamalla kalankasvatustaan vastatakseen kalan kasvavaan kysyntään niin Suomessa kuin maailmalla.

”Olemme iloisia, että Nordic Fish:n ja Kalaneuvoksen yhdistyminen on saatu päätökseen. Tästä eteenpäin jatkamme samassa veneessä arvojemme ja strategiamme mukaisesti”, sanoo Nordic Fish Oy:n toimitusjohtaja Toni Hukkanen.

NORDIC FISH NÄKEE POHJOISMAISTEN KALATUOTTEIDEN KASVUMAHDOLLISUUDET SUURINA

Nordic Fish:n yrittäjäperhe on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana yrityksiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu Sastamalan tehdaslaajennukseen sekä yritysostoihin.

”Nordic Fish näkee kalatuotteissa merkittäviä kasvumahdollisuuksia myös kansainvälisesti. Kalan kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja haluamme tukea terveellistä ja kestävää elämäntyyliä. Yritysten yhteen laskettu liikevaihto vuonna 2022 on yli 160 miljoonaa euroa”, Toni Hukkanen jatkaa.

 

LISÄTIETOJA:
Kalaneuvos Oy, toimitusjohtaja Hans-Mikael Helenius, p. +358 50 5237 297 hans-mikael.helenius@kalaneuvos.fi

Nordic Fish -konserni lyhyesti

Perustettu vuonna 2015
Liikevaihto arvio v. 2022 65 MEUR
Henkilöstö noin 130
Toimintaa Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa

Kalaneuvos-konserni lyhyesti

Perustettu vuonna 1975
Liikevaihto arvio v. 2022 100 MEUR
Henkilöstö noin 170
Toimipisteet: Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa
Suomalainen yritys, pohjoismaiden suurin kalansavustaja
Brändit: Kalaneuvos, Martin Kala, Heimon, Saaristomeren paras kalapaikka

 


Nordic Fish Oy on suomalainen perheyritys, jonka alle kuuluvat mm. kalankasvatuskonserni Nordic Trout sekä kalanjalostuskonserni Kalaneuvos.

Nordic Trout Ab ja mm. sen ruotsalainen tytäryritys Nordic Trout Sweden AB ovat erikoistuneet kalankasvatukseen. Kalankasvatuksen noin 30 toimipistettä sijaitsevat Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Nordic Troutin kalankasvatuksen juuret ulottuvat 1960-luvulle asti ja kasvatuksen vuosivolyymi on nykyään noin 9 miljoonaa kiloa.

Kalaneuvos Oy on valmistanut laadukkaita kalatuotteita jo vuodesta 1975 lähtien. Yritys toimii Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa. Kalaneuvos on edelläkävijä kalanjalostuksessa, kalan tukkukaupassa, maahantuonnissa ja viennissä. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos-tuotemerkillä ja kaupan Private Label -merkeillä. Korkean laadun ja ylivoimaisen maun takaavat taidokkaasti jalostetut ja valmistetut tuotteet, Suomen puhtaissa vesissä kasvaneet ja kasvatetut kalat sekä parhaat tuontiraaka-aineet. Kalaneuvos -konserniin kuuluu Turussa ja Kaskisissa toimiva Martin Kala Oy, joka on Suomen suurin silakkafileen valmistaja. Kalanjalostuskonserni käsittelee vuosittain yli 15 miljoonaa kalakiloa.