Tuotteet

Nordic Trout tuottaa kasvatettua ruokakalaa. Päätuotteemme on kirjolohi. Tuoreet kalat toimitetaan perattuina asiakkaille. Myöhäissyksyllä ja alkutalvella tuotamme sesonkituotteena myös kirjolohenmätiä, “punaista kaviaaria” elintarvikekäyttöön.

Kirjolohi kuuluu ryhmään lohikalat – joista käytetään myös nimeä “jalokala”. Kirjolohi on ykkösluokan ruokakala niin arkeen kuin juhlaan. Kirjolohi on hyvin tunnettu ja suosittu kuluttajien keskuudessa. Luonnonolosuhteet Pohjoismaissa ovat kirjolohen kasvatukseen hyvin otolliset.

Toimitusmäärät, koko- ja laatuluokka, pakkaus, toimituserät ja -tapa räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toivomusten mukaan. Toimitamme kalaa vain tukkukaupoille ja jalostusyrityksille. Meillä ei ole suoramyyntiä kauppoihin tai ravintolohin, eikä suoraa kuluttajamyyntiä.

Kasvattamamme kalat myymme asiakkaille joko tuoreena tai pakasteena.

Kirjolohi

Kirjolohelle on käytetty useita eri nimiä kuten forelli ja sateenkaarirautu. Tänä päivänä kirjolohi on oikea nimi, ja sen on kalalle antanut presidentti Urho Kekkonen. Laji, jonka tieteellinen nimi on Onchorhyncus mykiss, tuli meille alunperin Pohjois-Amerikasta todennäköisesti 1950-luvulla. Kirjolohta on sen jälkeen jalostettu kuten monia muita tämän päivän tuotantoeläimiä. Kirjolohi on Suomen suosituin suomalainen ruokakala. Se on maukas ja monipuolinen arki- ja juhlapäivien perusruoka, joka sisältää runsaasti D-vitamiinia ja runsaasti terveellisiä omega-3-rasvahappoja sekä runsaasti proteiineja.

Kirjolohi on kauniisti kuvioitunut arvokala, jolla on puna-violetti kylkiviiva ja pieniä tummia täpliä nahassa ja evissä. Kirjolohi on punalihainen.

Nordic Troutin poikaset ja istukkaat tulevat osittain emoyhtiöstä ja osittain sopimuskasvattajilta, ja ovat pääosin peräisin meidän omista emokaloistamme (oma kanta). Poikasia toimitetaan meille sekä 0-vuotiaina (keskipaino 10–30 g) että 1-vuotiaina (keskipaino 50–500 g). Ne kasvavat myyntikokoon, joka on noin 2,5 kiloa, kahdessa kasvukaudessa.

Kirjolohi ei muodosta luonnollisia pysyviä kantoja pohjoismaissa eikä ole varmaa näyttöä siitä että ne pystyisivät lisääntymään luonnonvesissämme. Näin ollen mahdolliset karkulaisetkaan eivät muodosta mitään uhkaa luonnonkaloille.

Mäti

Kasvattamamme kirjolohet tuottavat myös mätiä, jonka otamme talteen “punaisen kaviaarin” tuottamiseen. Kirjolohen mäti on arvostettu ja maukas herkku, jonka kysyntä useimmiten ylittää tarjonnan niin kotimaassa kuin viennissä. Mätikausi ajoittuu marras- ja tammikuun väliseen ajankohtaan.

Kirjolohen mäti on myös hyvä omega-3-rasvahappojen ja B12-vitamiinin lähde.
Mätiä on kaupoissa tarjolla ympäri vuoden joko tuoreena tai pakasteena.