Keskusperkaamo

Kaikkien kalojen jatkokäsittely tapahtuu yrityksemme keskusperkaamossa Ahvenanmaalla. Perkaamo työllistää yli 30 henkeä.

Perkaamossa on tehty perusteellinen peruskorjaus ja laitteita ja tiloja on uusittu. Uudistetut tilat ja laitteet helpottavat ja tehostavat työtehtäviä, varmistavat korkean hygieniatason ja  lopputuotteen, joka on kaikilta osin turvallinen ja korkealaatuinen. Perkaamme jopa 40 tonnia kalaa vuorokaudessa yhden työvuoron aikana.

Ruotsin kasvatuslaitoksissa tuotetut kalat kuljetetaan Ahvenanmaalle verestettynä jää-vesiseoksessa joko tankkiautolla tai isoissa paljuissa. Ahvenanmaan kalat kuljetamme elävänä suoraan kasvatuslaitoksista perkaamolle sumppuveneellä.

Noston jälkeen kalat tainnutetaan hyvin nopeasti. Tämä perustuu eläinsuojeluvaatimuksiin ja helpottaa myös niiden jatkokäsittelyä eli varsinaista perkausta. Tainnutuksen jälkeen kalat verestetään, perataan, huuhdellaan, lajitellaan ja pakataan. Verestys parantaa kalojen hygieenistä laatua ja säilyvyyttä elintarvikkeena. Perkausjätteet käsitellään suljetussa järjestelmässä, hapotetaan muurahaishapolla ja kierrätetään joko biokaasuna tai eläinten rehuna.

Kalat perataan osittain käsin ja osittain koneella, kalan koosta riippuen. Kalat jäähdytetään heti noston jälkeen. Kylmäketju kestää katkeamattomana asiakkaalle asti. Kalat lajitellaan koon ja laadun mukaan eri asiakkaiden toivomusten ja sopimusten perusteella. Sen jälkeen kalat pakataan ja jäitetään asiakaskohtaisesti styroxlaatikoihin tai muihin pakkauksiin.